Γιατί δεν έχεις ποτέ οργασμό;

Παρά το γεγονός ότι κάνεις συχνά σεξ και σε γενικές γραμμές το απολαμβάνεις, ο οργασμός δεν επιτυγχάνεται για εσένα τις περισσότερες ή και όλες τις φορές που κάνεις έρωτα με τον σύντροφό σου, γεγονός που σε ανησυχεί. Ακολουθούν πιθανές απαντήσεις ως προς τα αίτια της κατάστασης, για να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που σε εμποδίζει να φτάσεις στο ανώτατο στάδιο απόλαυσης στο σεξ και να το αλλάξεις.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΕΓΕΡΣΗΣ

Η ανεπαρκής διέγερση είναι μια κοινή αιτία δυσκολίας επίτευξης οργασμού. Αφιερώστε περισσότερο χρόνο προς αυτήν την κατεύθυνση και γενικά μη βιάζεστε. Επιπλέον, δώστε βάση στα προκαταρκτικά προτού προχωρήσετε στο διεισδυτικό σεξ.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Οι ψυχολογικοί και συναισθηματικοί παράγοντες μπορούν επίσης να παίξουν σημαντικό ρόλο στην δυνατότητά σου να έρθεις σε οργασμό. Το άγχος, το συνεχές στρες, η κατάθλιψη, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, ο φόβος της οικειότητας ή και μια παλαιότερη σεξουαλική κακοποίηση/τραύμα μπορεί όλα να συμβάλλουν στην αδυναμία οργασμού. Για να διαχειριστείς την κατάσταση, βοήθησε τον εαυτό σου με ασκήσεις ηρεμίας και χαλάρωσης, αλλά και με την ψυχοθεραπεία.

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΣΕΩΝ

Τα προβλήματα σε μια σχέση, όπως η έλλειψη επικοινωνίας, εμπιστοσύνης ή συναισθηματικής δέσμευσης, μπορεί επίσης να επηρεάσουν τη σεξουαλική ικανοποίηση και τον οργασμό. Αν νομίζεις ότι βιώνεις κάτι τέτοιο, συζήτησε με τον σύντροφό σου με στόχο να λύσετε ό,τι μοιάζει να σας επηρεάζει με αυτόν τον τρόπο.

ΘΕΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ορισμένες ιατρικές καταστάσεις, οι παρενέργειες συγκεκριμένων φαρμάκων, αλλά  και οι ορμονικές ανισορροπίες ενδέχεται να οδηγήσουν και αυτές σε δυσκολία επίτευξης οργασμού. Σε περίπτωση που αποκλείεις τα προαναφερθέντα ζητήματα, συζήτησε με τον/την γιατρό που σε παρακολουθεί για να αναζητήσετε με επιστημονικούς όρους τα αίτια.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ

Οι ορμονικές αλλαγές λόγω της γήρανσης μπορεί επίσης να επηρεάσουν τη σεξουαλική λειτουργία, συμπεριλαμβανομένου του οργασμού. Σε αυτήν την περίπτωση, βοήθεια μπορούν να προσφέρουν η συνεχής λίπανση, αλλά και το να πάρεις τον χρόνο σου για τη διέγερση.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΚΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Οι κακές διατροφικές συνήθειες και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη σεξουαλική λειτουργία, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας επίτευξης οργασμού. Δοκίμασε λοιπόν να τα βάλεις στην καθημερινότητά σου.

Εάν αντιμετωπίζεις δυσκολίες ως προς την επίτευξη οργασμού και έχεις αποκλείσει κάποιο κλινικό πρόβλημα με τον/την γιατρό σου, μπορεί να είναι χρήσιμο να αναζητήσεις καθοδήγηση από έναν sex therapist που μπορεί να παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές με βάση τις συγκεκριμένες ανησυχίες σου.

Πηγή: allyou.gr

Leave a comment

All comments are moderated before being published